Društvo

Biševac: Grad ponosan na Ganića

Profesora međunarodnog javnog prava na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru Senada Ganića, dobitnika nagrade Ličnost godine, koju dodjeljuje Misija OEBS u Srbiji ugostio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Nakon prijema Biševac je kazao da je Novi Pazar grad svih građana, te da su svi oni partneri Gradske uprave u razvoju zajednice, kao što je to bio i profesor Ganić.

 

Profesoru Senadu Ganiću priznanje je dodjeljeno zbog izuzetnog doprinosa građanskom aktivizmu i podršci vrijednostima tolerancije i nediskriminacije u multikulturalnom društvu, stoji u obrazloženju. U radu dobitnika nagrade Ličnost godine ogledaju se vrijednosti i ideje koje promoviše OEBS i koje je Srbija uspješno zastupala tokom predsedavanja Organizacijom 2015. godine, istaknuto je prilikom uručenja ovog priznanja.

Grad Novi Pazar je ponosan što ima dobitnika ove prestižne nagrade među svojim građanima. Gradska uprava podstiče i podržava građanski aktivizam, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Pored profesora Ganića priznanje Ličnost godine dobile su i novinarka nedjeljnika “Vreme” i portala “Cenzolovka” Tamara Skrozza, sudije Vrhovnog kasacionog suda Radmila Dragičević Dičić i Snežana Andrejević.

A.N.

Podeli