Društvo

Stop porodičnom nasilju!

Na osnovu sporazuma Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, Policijska uprava u Novom Pazaru u decembru sprovodi projekat pod nazivom „Sprečimo nasilje u porodici“.

Ovaj projekat sastoji se od predavanja, koja će se održati u svim srednjim školama sa učenicima četvrtog razreda, a cilj je obrazovanje učenika i sticanje znanja u vezi ovog problema, kao i najboljih vidova rešavanja koji su zastupljeni u našoj sredini.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u okviru svojih poslova rada u policijskoj zajednici prepoznalo je problem nasilja u porodici na području Novog Pazara i Tutina, pa je tim povodom danas u Tehničkoj školi organizovano predavanje na ovu temu.

Učenici te škole imali su priliku da čuju šta je to nasilje u porodici, koji su faktori nastajanja ovog problema. Kako se manifestuje, koji sve vidovi nasilja postoje, koliko je bitno prijaviti nasilje u porodici i spasiti se od nasilnika kao i brojne druge činjenice.

„Cilj ovog projekta je edukacija učenika četvrtih razreda srednjih škola kao i nastojanje ka boljem rešavanju problema nasilja u porodici“, istakla je član Gradskog veća za obrazovanje Ulfeta Demčović.

„Ovi mladi ljudi su već punoletni i posle završetka srednje škole kreću tim životnim stazama, da ne budu nasilnici. Prvo, u svojim emotivnim vezama koje će imati, a kasnije u svojoj porodici. Ja mislim da su se kroz ovo predavanje upoznali sa vidovima nasilja i da će im to koristiti da ne dolaze u poziciji da oni budu nasilnici“, kazao je direktor Tehničke škole Hido Ljaić.

Projekat „Sprečimo nasilje u porodici“ u vidu predavanja biće sproveden i u ostalim srednjim školama na području Novog Pazara istakli, najavljeno je iz Policijske uprave. Osim njih, kao nosilaca ovog projekta, prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave, Centra za socijalni rad, Tužilaštva i Doma zdravlja.

A. Ademović

Podeli