Društvo

Biševac: “Nema mjesta panici”

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, obišao je novopazarsku Gimnaziju u kojoj se sprovode vanredne mjere dezinfikovanja i provetravanja školskih prostorija, zbog novih slučajeva pojave tuberkuloze u ovoj školi. On je tom prilikom izrazio očekivanja da će dodatne mjere dezinfekcije, dezinskecije i deratizacije urodti plodom i istako da ima mjesta za zabrinutost kod roditelja ali ne i za paniku.  

 

Angažovane ekipe za dezinfekciju, dezinskeciju i deratizaciju, očistile su školskie porstorije u novopazarskoj Gimnaziji dva puta od kako je obustavljena nastava u i sve to spovele prema uputstvima Ministarstva zadravlja.

 “Ja razumijem zabrinutost i strah roditelja i đaka ove škole ali nema mjesta panici i želim da istaknem da je i moja ćerka učenik u ovoj školi”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

On je tokom posjete ovoj srednjoj školi rekao da pojava tuberkuloze nije problem koji se rješava za jedana dan, već jedino kontinuiranim i zajedničkim radom nadlježnih zdravstvenih institucija.

“ Zavod za javno zdravlje, Institut “Batut” i Republička komisija za borbu protiv tuberkuloze preduzeli su sve mjere kako bi se suzbilo dalje širenje tuberkuloze.

Slične mjere dezinfekcije i pregleda sprovedene su u junu mjescu u novopazarskoj Gimnaziji. Gradonačelnik Biševac izarzio je uvjerenje da će nove mjere dati pozitivan efekat na novonastalu situaciju i da će  gimnazijalci neometano početi sa nastvavom sa početkom naredne sedmice.

 

 

Podeli