Politika

Mesec filmskih hitova u Kulturnom centru

Kulturni centar Novi Pazar pripremio je za ljubitelje filma tri naslova koji će biti emirovani 8. i 9. decembra. U pitranju su domaći film Stado, kao i dve avanture, animirani film “Vajana” i  ’’Fantastične zveri i gde ih naći’’. Cena ulaznice za ova 2d i 3d ostvarenja i dalje je najniža u zemlji, 250 dinara.

 

Glumac Nikola Kojo režiserski stoji iza filma ’’Stado’’ – satirične komedije o životu iza kamere. Neizlečivi entuzijasti, slepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umetničko delo. Film ’’Stado’’ je priča koja može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena. Može se reći da je „Stado“ zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog projekta i odvijaće se dok postoje umetnici i dok postoji država. Uloge: Nikola Koja, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nikola Đuričko, Nataša Ninković, i drugi. Film je naprogramu 08. decembar  u 18.00h i 20.00h i 09. decembar sa početkom u 20.30h.

Nova Diznijeva animirana avantura o Vajani koja će otploviti na hrabru misiju da spasi svoj narod. Za vreme tog putovanja upoznaje moćnog Mauija.  Oni će zajedno putovati po otvorenom okeanu, a Vajana će ispuniti nedovršeni zadatak svojih predaka i otkriti ono što je uvek tražila: svoj identitet. Vajana je na programu – 09. decembra u 18.00h

Film’’Fantastične zveri i gde ih naći’’ na repertoaru je 09. decembar sa početkom u 18.00h, a nastao je prema poslednjem delu poznate britanske književnice J.K.Rowling, autorke serijala o čarobnjaku Harry Potteru. Radnja se događa 70 godina pre nego što je saga o Harry Potteru započela, a u centru priče je čarobnjak Newt Scadmander.  Naziv novog serijala ujedno je naziv knjige koju je Harry Potter čitao pre odlaska u Hogwarts, a koja je obavezna literatura svakog čarobnjaka.

 

 

Podeli