Društvo

Nova pješačka staza uljepšala centar grada

U okviru projekta opšteg uređenja centra grada, Gradska uprava Novog Pazara obnovila je pješačku stazu koja se prostire od gradskog mosta do hotela Vrbak. Staza ima poseban dizajn i samo je jedan od projekata koji će biti realizovani sa ciljem ulepšavanja i renoviranja gradskog centra.

 

Kako kaže diplomirani inženjer arhitekture i energetski menadžer grada Novog Pazara, Nermin Bogućanin, i ranije je postojala potreba da se renovira pješačka staza od mosta u centru do hotela Vrbak koja je bila oštećena i skoro nebezbjedna za koračanje, posebno za djecu.

Obnovljeno je 450 kvadratanih metara, a kako bi ovaj urbanistički detalj bio ukomponovan u druge cjeline kao što je Gradski trg i novoizgrađene staze u parku, odabrene su posebne boje ploča, kao i sam dizajn staze.

“S obzirom da smo bili svedoci do nedavno da je ova staza bila potpuno upropašćena, bila je nebezbjedna za kretanje građana i dece, Gradska uprava je uradila projekat i renovirala kompletnu stazu do hotela. Skroz su skinuti stari elementi, razbijen je beton, stavljena je dobra podloga tako da se nadam da će ovo biti dugotrajno i dugovečno”, rekao je Bogućanin.

Kako je najavljeno ova staza će već na proljeće biti produžena sve do dječjeg obdaništa u blizini policijske uprave. Same šare na stazi podsjećaju na staze u Gradskom parku koje se nazivane “pazarski ćilim”.

“Boje smo zadržali kao što su na stazama u Gradskom parku, a oblike ovih šara smo ponovili sa dela Gradskog trga. Građani su učevici da Gradska uprava i ova vlast non stop rade na poboljšanju uslova života i na ulepšavanju našeg grada. U skorije vreme ćemo rekonstruisati i gradski toalet i naparaviti još jedan pešački most uz ovaj gradski koji će biti renoviran, a u planu je i proširenje kružnog toka”, rekao je Bogućanin.

A. Š.

Podeli