Sport

Startovala Liga budućih šampiona

Fudbalska Liga budućih šampiona, u kojoj će tokom narednih šest meseci nastupati dečaci rođeni 2005, 2006, 2007. i 2008. godine, startovala je večeras u balonu novopazarskog Sport kluba 99, koji je organizator ovog takmičenja.

“Najbitniji su fer-plej i druženje. Iskustva iz prethodnih sezona su pozitivna, a verujem da će ovo izdanje biti najbolje do sada. U minule dve godine pokazali smo da imamo talentovanu decu i dobre trenere”, rekao je Esad Pramenković, predsednik Sport kluba 99.   

Novi Pazar će treći put biti regionalni centar ove lige, 21. po redu, a najavljeno je učešće preko 50 ekipa iz Raške, Tutina, Sjenice, Gračanice, Kosovske Mitrovice, Leposavića, Sočanice, Zubinog Potoka, Baljevca i grada domaćina.  

Utakmice Lige budućih šampiona igraće se i u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Kragujevcu, Šapcu, Užicu i Somboru, a završni turnir biće organizovan početkom maja na Zlatiboru.     

Na poslednjem finalnom turniru u Beogradu šampionski pehar pripao dečacima iz Tutina rođenim 2007. godine, dok je prošle godine isti rezultat ostvarila ekipa Sport kluba 99, koju su činili fudbaleri iz generacije 2006.

M. Minić

Podeli