Sport

Devetka u Novom Pazaru

Bilijar klub Evolušn iz Novog Pazara biće organizator turnira u disciplini devetka, koji je zakazan za 3. i 4. decembar.

 

“Očekujem učešće oko 50 igrača iz svih država u regionu. Biće to vrhunski bilijar, sve po pravilima Evropske bilijar federacije. Do osmine finala igraće se na devet, a posle toga na 11 pobeda”, rekao je ispred organizatora Husein Đulović.

Pobednik turnira zaradiće 600 evra, poraženi finalista dobiće 250, dok treće mesto donosi 100 evra. Takmičari koji podele peto mesto inkasiraće po 70, dok će igrači koji nastup završe u osmini finala biti nagrađeni sa po 40 evra.

Najbolji novopazarski igrač izrazio je nadu da će predstojeći turnir biti kvalitetniji od takmičenja koje je isti klub priredio pre sedam meseci.

“S obzirom da će nas imati više, relano je da bude bolje nego u aprilu. Igraće se u dva, možda i tri novopazarska kluba”, naveo je Đulović.

On je ocenio da je bilijar u Novom Pazaru napredovao i da u tom gradu postiji više od deset kvalitetnih igrača.

“Činjenica je da smo uspeli sa promovišemo ovaj sport, u čemu je dosta pomogao grad. Imamo i učesnike državnog prvenstva, organizovali smo i gradsku ligu. Popravili smo se za klasu”, kazao je Đulović.

Đulović je dodao da žali što u poslednje vreme nije učestvovao na prestižnim svetskim turnirima.

“Obaveze u klubu i u organizaciji gradske lige uzele su danak. Nisam mnogo nastupao, ali igrao sam u Beogradu, Čačku i Prištini. Planiram da narednog septembra učestvujem na turniru u Kuvajtu, koji je možda i najjači u istoriji ovog sporta”, otkrio je Husein Đulović.

Generalni pokrovitelj takmičenja je Grad Novi Pazar, dok je suorganizator Sportski savez Novog Pazara.

M. Minić

Podeli