Sport

Muratović zadovoljan polusezonom Jošanice

Trener fudbalera Jošanice Elvir Muratović rekao je da je zadovoljan polusezonom koju je taj klub imao u Srpskoj ligi Zapad, kao i da su samo tri ekipe uspele da naprave značajniju bodovnu zalihu.

 

“Liga je izjednačena i sve koji su između petog i 16. mesta očekuje neizvesna borba. Zadovoljan sam, a nedostaju nam dva ili tri boda, koja bi popravila naš plasman za pet pozicija. Nadam se da ćemo to nadoknaditi u nastavku i da ćemo na kraju biti među pet, šest najboljih timova. To i zaslužujemo”, rekao Muratović.

Posle polovine takmičenja, Jošanica je na 12. mestu sa 17 bodova. Vodeći kragujevački Radnički 1923 osvojio je 34 boda, a slede Budućnost Krušik 2014 iz Valjeva sa 32, Šapine sa 30, Sloga iz Požege sa 25, Smederevo 1924 sa 23 i Loznica sa 21 bodom.

“Privilegija je i veliko zadovoljstvo igrati na mnogim srpskoligaškim terenima, gde se do pre par godina gledao superligaški fudbal. Mnogo je i renomiranih trenera, pa je veliki i motiv za dokazivanje”, naveo je Muratović.

Jošanica je tokom jeseni primila 11 golova, a bolji učinak imalo je samo Smederevo 1924 (10). S druge strane, sa 12 postignutih golova novopazarski srpskoligaš je najneefikasniji u ligi.

“Bilo je dosta pozitivnih stvari, ali činjenica da smo među najmlađim timovima u ligi možda nas je i koštala u završnicama akcija. Potrebni su rad i vreme da sve dođe na svoje mesto. Da smo iskoristili barem 50 odsto šansi, bili bismo najmanje četvrti”, ocenio je Muratović.

On je najavio da će ekipa trenirati još oko deset dana, a da će pripreme za prolećni deo sezone startovati krajem januara.

“Ne verujem da će momci dozvoliti sebi da se tokom zime zapuste. Sada predstoji detaljna analiza. Treba videti šta je bilo dobro, a gde je bilo propusta, pa da to što nije valjalo dovedemo na veći nivo. Posebno sam srećan jer su neki mladići skrenuli pažnju na sebe i pokazali da mogu igrati u daleko većem rangu”, zaključio je Elvir Muratović.

M. Minić

Podeli