Vesti

Đekić: ’’Bivšeg bahatog muftiju podžava četnički vojvoda’’

”Bivši bahati muftija, sadašnji bahati narodni poslanik Muamer Zukorlić, isključivo iz ličnog interesa nastavlja da uzurpira javno zemljište u centru Novog Pazara, a javno je stao u odbranu Muamera Zukrolića i njegovih privatnih interesa najveći mrzitelj Bošnjaka i uopšte muslimana Vojislav Šešelj”, izjavio je na konferenciji za novinare odbornik Sandžačke demokratske partije Fahrudin Đekić.

 

Đekić je rekao da je svima jasno da uzurpiranje javnog zemljišta u centru grada nema veze sa zaštitom vakufa, niti unapređenjem infrastrukture Islamske zajednice, već da je to isključivo lični interes bivšeg muftije koji je, kako je naveo Đekić, podelio Islamsku zajednicu, privatizovao je i stavio u službu ličnih interesa, i koji i dalje nastavlja sa podelama.

‘’On je godinama sijao I sije smutnju. Podijelio je porodice, prijatelje, komšije… Neistomišljenike je nazivao otpadnicima, izdajnicima. Muslimanima je zabranjivao da nazivaju selam muslimanima I sasvim je logično, da nakon svega toga, nakon što je shvatio da ga svi polako ostavljaju pravi pakt sa četničkim vojvodom, Vojislavom Šešeljem’’, kaže Đekić. ‘’ Vidjeli smo ovih dana, iako znamo da ima prikrivenu podršku I od nekih drugih struktura da je javno u ovoj zemlji  u odbranu Muamera Zukorlića I njegovih privatnih interesa stao najveći mrzitelj, najveći neprijatelj Bošnjaka, općenito muslimana, ne samo u Srbiji već I na Balkanu, čuveni četnički vojvoda Vojislav Šešelj.’’

Osvrnuvši se na nedavno završene izbore u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, Đekić je naveo primere negativnog uticaja, kako je istakao, Zukorlićevog političkog avanturizma na štetu Bošnjaka.

‘’Svojim aktivnostima Muamer Zukorlić ne donosi štetu samo Bošnjacima u Novom Pazaru, Sandžaku I Srbiji. Mi smo vidjeli I imamo primjere da to ide I van granica naše zemlje. Ja bih napomenu dva svježa primjera, kao što je to bilo sa izborima u Srebrenici, kada je, pompezno najavljujući svoje učešće na tim izborima, učestvovao ustvari u jednoj opštoj mobilizaciji glasača Srba, koji danas žive u Srbiji I nakon toga smo imali rezultat da je bošnjački predstavnik na izborima za načelnika Srebrenice doživio poraz. Takođe još jedan negativni rezultat njegovog političkog avanturizma, dogodio se I u Crnoj Gori, kad je sa svojom Bošnjačkom demokratskom zajednicom učestvovao na parlamentarnim izborima, doživeo potpuni debakl, I dobio minoran broj glasova, ali sasvim dovoljno da opet Bošnjacima napravi štetu, da Bošnjačkoj stranci onemogući da dođe do jednog, vrlo važnog mandata u Skuptini Crne Gore. Taj vječiti gubitnik – navodi Đekić – koji je doživio poraze na svim izborima na kojima je učestvovao, od predsedničkih, preko parlamentarnih, lokalnih, do izbora za BNV želi da nas zavadi, I sa našom državom Srbijom I sa našom maticom BiH I sa prijateljskom Turskom I sa CG, I našim sunarodnicima koji žive u toj zemlji, I sa svima ostalima koji se u određenom trenutku ne uklapaju u njegove lične projekte’’, kaže Đekić.

‘’Poboljšanje živata naših građana je primarni cilj Sandžačke demokratske partije – zaključio je Đekić. On je pozvao sve stranke, organizacije i bitne društvene činioce, a pre svega građane da, kako je kazao, uskrate podršku onima koji konstantno i sistematski rade na štetu naroda na ovim prostorima pa i šire.  

(S.Lj.)

Podeli