Društvo

Akcija pošumljavanja terena oko atletskog stadiona

Ekološko društvo “Duga” u saradnji sa privatnim preduzećem HS Iskop gradnja organizovalo je akciju pošumljavanja terena oko atletskog stadiona. Za ovu priliku ovo preduzeće doniralo je 500 sadnica smrče, ali i obezbedilo prevoz i užinu za mlade ekologe. Ovakve akcije nastaviće se i u budućnosti istakli su iz Centra za decu i mlade “Duga”.

Akcijom pošumljavanja terena oko atletskog stadiona, koju su sproveli mladi ekolozi Ekološkog društva „Duga“, imalo je za cilj da pokaže svima koliko je bitno čuvati prirodu. Učenici osnovnih škola, ujedno i članovi ovog društva, koji su učestvovali u ovoj akciji istakli su da im je velika čast što su imali priliku da daju doprinos u ulepšavanju grada i očuvanju prirode.

 „Mnogo mi je drago što čemo da damo doprinos našem gradu i velika je čast da znamo da smo posadili jedno drvo“, kazala je član Ekološkog rduštva „Duga” Nadija Papić.

„Meni je velika čast što ću da učetvujem u ovoj akciji pošto smo to već duže vreme planirali“,rekla je član Ekološkog društva „Duga“ Ajša Škrijelj.

„Ovo je jedan od primera saradnje institucionalnog i privatnog sektora, i iskoristila bih priliku da pozovem privatna preduzeća i ostale društvene organizacije da na ovaj ili sličan način učestvuju i daju doprinos svojoj društvenoj zajednici“, istakla je stručni saradnik Centra “Duga” Muamera Mulić.

Ona je dodala i da su članovi Ekološkog društva „Duga“, koji su sadili sadnice oko atletskog stadiona, učenici osnovnih škola Stefan Nemanja i Jovan Jovanoić Zmaj, i ovom prilikom se zahvalila rukovodstvu što ih je oslobodilo nastave kako bi oni učestvovali u današnjoj akciji.

(A.    Ademović)

Podeli