Vesti

Dogovorena rekonstrukcija puta Novi Pazar -Tutin – Sjenica

Rekonstrukcija putnog pravca Novi Pazar – Tutin, u dužini od 22 kilometra, počinje naredne godine. Tehničke detalje o realizaciji tog važnog projekta, koji predstavlja rezultat sve bolje saradnje između Srbije i Turske, razmatrali su sinoć na sastanku u Upravi grada stručni predstavnici turskog Ministarstva saobraćaja, Puteva Srebije i nadležnog ministarastva, kao i novopazarskog preduzeća za puteve. U drugoj fazi radiće se i deonica od Tutina prema Sjenici, najavili su u Novom Pazaru predstavnici turske delegacije, koji su danas u poseti Sjenici.

 

Nakon što su obišli jednu od najlošijih deonica u našoj zemlji, puni pravac Novi Pazar – Tutin, stručni predstavnici nadležnih vladinih službi Turske i Srbije, zajedno sa predstavnicima lokalne vlasti, sastali su se u Upravi grada kako bi razmotrili tehničke detalje o realizaciji ovog važnog projekta.

”Izgradnja puta rezultat je sve bolje saradnje između Srbije i Turske”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On je istakao da su unapređenju odnosa dve zemlje u značajnoj meri doprineli, ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Direktor Odseka za istraživanje puteva pri Ministarstvu saobraćaja Turske Birol Demir obilazak deonice puta Novi Pazar – Tutin okarakterisao je kao veoma bitnu stavku i izrazio nadu će realizacija projekta početi što pre.

”Dogovori o kreditiranju između Republike Srbije i Republike Turske počeli su ranije. S tim u vezi bilo je neophodno da se vide putevi i ono za šta će se koristiti taj kredit. Mi smo ovde došli da se lično uverimo i steknemo uvid o stanju na terenu. Napravićemo izveštaj o tome sa svim tehničkim detaljima i o svemu tome ćemo izvestiti naše ministarstvo. Na taj način ćemo, nadam se, što pre pokrenuti postupak za realizaciju projekta”, rekao je Demir.

Kako je najavljeno, radovi bi trebalo da počnu naredne godne. U prvoj fazi radiće se deonica od Novog Pazara do Tutina, a potom i putni pravac Tutin – Sjenica.

S.Lj.

Podeli