Politika

”Ćuprija na jazu, mostovi od reči”

U okviru manifestacije ”Knjiga je svet”, Centar za decu i mlade ”Duga” organizovao je književno veče posvećeno Omeru Turkoviću pod nazivom ”Ćuprija na jazu, mostovi od reči”.

 

Svojim književnim opusom Omer Turković bio je posebno posvećen deci. Njegovom stvaralačkom delu posvećeno je ovo književno veče.

”Pošto je jedan od vodećig ciljeva našeg Centra promovisanje čitanja i knjige, kao mosta među ljudima i generacijama, ove godine osmišljeno je veče o radu rahmetli Omera Turkovića, jednog od prvaka u pisanju na bosanskom jeziku”, rekla je autorka večeri Vahida Mušović.

O imenu i delu Omera Turkovića govorio je profesor doktror Redžep Škrijelj; stihove su kazivale Amina Suljović i Rijalda Halilović, a autorskom poezijom književnoj publici predstavio se Alen Turković.

”Meni je veoma drago što se neka od lokalnih institucija na ovakav način setila mog dede”, rekao je Omerov unuk, Alen Turković. ”Za mene je ovo bila prilika da predstavim autorsku poeziju, ali koliko god se ja trudio, nekako uvek ostajem u senci svoga dede i drago mi je zbog toga”, kaže Alen.

S.Lj.

 

Podeli