Društvo

Uskoro počinje Škola glume i govora

Njajmlađu pozorišnu publiku u Novom Pazaru uskoro očekuje premijera predstave ”Žabac i princeza”. Ovu ”pozorišnu bajku” sa zanimljivom poukom premijerno će izvesti glumci Regionalnog pozorišta. A mališani koji imaju talenta i žele da spoznaju i nauče veštine glume, mogu to ostvariti u Školi glume i govora. Velika audicija zakazana je 1.novembra u dvorani Kultuirnog centra sa početkom od 19 sati.

 

Najavljena bogata kulturna jesen značajnim delom odnosi se i na najmlađe Novopazarce. Osim novih pozorišnih predstava za decu, Regionalno pozorište ponovo pokreće Školu glume i govora.

‘’Jedna od aktivnosti koju uporedo radimo ovih dana je ponovno oživljavanje Škole glume i govora Regionalnog pozorišta, tako da smo dvojicu naših glumaca zadužili da budu uključeni u rad škole glume i da budu moderatori u komunikaciji sa mladima’’, kaže organizator I zamenik direktora Regionalnog pozorišta Muzafer Župljanin.

Školu glume I govora, za talentovane osnovce I srednjoškolce, vodiće glumci Mitar Beloica I Semir Gicić.

‘’To je radionica u kojoj klinci nauče i da govore pravilno, da sklone jednu vrstu barijere, koja je populanrna među mlađom populacijom jer je takvo vreme. Roditelji nemaju puno vremana da razgovaraju sa decom, pa ona vremenom postaju sramežljiva a gluma otklanja takve barijere, prebleme sa koncentracijom, kulturom izražavanja I slično’’, kaže glumac Semir Gicić.

Audicija za Školu glume I govora održaće se 1.novembra u dvorani Kulturnog centra od 19 časova. Početkom narednog meseca održaće se I premijera predstave ‘’Žabac I princeza’’.

S.Lj.

Podeli