Sport

Elzan i Amela slavili u Ćupriji

Članovi Atletskog kluba Novi Pazar Elzan Bibić i Amela Terzić pobedili su na 71. uličnoj trci u Ćupriji.

 

Bibić je na stazi dugoj 3.000 metara odbranio prošlogodišnju titulu, ispred Mađara Barnabaša Benea i trećeplasiranog Osmana Junuzovića iz Bosne i Hercegovine.

Terzić je slavila posle 2.400 metara, druga je bila Biljana Cvijanović iz Crvene zvezde, dok je treće mesto pripalo Novopazarki Teodori Simović.

Kod mlađih kategorija, pobedu je ostvario stariji pionir Novog Pazara Amel Džakovac na 900 metara, kao i Vahid Gicić i Saima Murić iz istog kluba u trkama B atletskih škola (2005. i 2006. godište) na deonici od 600 metara.

Do drugog mesta stigli su mlađa juniorka Novog Pazara Amra Terzić na 900 metara, Fatima Osmanović iz Atletskog kluba Pazar u konkurenciji starijih pionirki na stazi iste dužine, te Hamza Hanić i Vanja Petrović, učenici trenera Rifata Zilkića koji su nastupili kod mlađih pionira na 900, odnosno B atletskih škola na 600 metara.

Starija pionirka Novog Pazara Lidija Petrović osvojila je treće mesto na 900 metara, a isti rezultat ostvario je i atletičar Pazara Ensar Osmanović kod A atletskih škola (2007. i 2008. godište) na 300 metara.

M. Minić

Podeli