Društvo

Neću da brigam, hoću da se igram

Predstavnici grada Novog Pazara, članovi društva “Prijatelji djece” i Predškolske ustanove “Mladost” obišli su mališane koji sa svojim roditeljima  privremeno  borave na Dječijem odeljenju  Opšte bolnice. Oni su mališane obradovali prigodinm poklonima i poželeli im brzo ozdrvljenje i oporavak.

Cilj posjete, koja je tradicionalna u okviru obilježavanja Dječje nedjelje, jeste  da se mališanima koji se trenutno liječe olakša boravak na Dječjem odjeljenju, da im se posveti posebna pažnja  uz neizostavne prikladne poklone. Kao i svake godine predstavnici Opšte bolnice, pedijatri i zaposleni su posebno serećni što im gratske institutucije i predstavnici udruženja dolaze u posjetu i daju podršku za svakodnevnu brigu o zdravlju djece.

“Smatramo da će stručno rukovodstvo omogućiti brz oporavak mališana. Mi kao Grad dajemo podršku udruženju “Prijatelji djece” koje je smatralo za shodno da u svoj program obilježavanja uvrsti posjetu ovoj djeci.

Želim da naglasim i to da u koordinaciji Gradske uprave i svih institucija, pa i Zdravstvenog centra možemo ostvariti boljitak za sve građane”, reko je član kabineta gradonačelnika, Rifat Redžović.

“Mi sa Dječjeg odjeljenja se svake godine radujemo ovom datumu, kada nas posjećuju predstavnici društva “Prijatelji djece” i predstavnici Gradske uprave. Oni nas uvažavaju i redovno posjećuju na ovaj dan, a njihovi pokloni nam uvijek mnogo znače”, rekla je pedijatar, dr Vesna Hadžibegović Memić.

Dječje odjeljenje obišli su i vaspitači ispred Predškolske ustanove “Mladost”, a čiji predstavnici su angažovani da redovno rade sa djecom na ovom odjeljenju Opšte bolnice.

Posjetu svake godine organizuje udruženje “Prijatelji djece.”

“Naša želja je da djeca dok su ovdje imaju što kvalitetniji život, ali i da što prije ozdrave”, rekla je predsednica društva “Prijatelji djece”, Farisa Fetahović.  

Dječju nedjelju obilježili su i mladi volonteri koji su prikupljali novac za pomoć njihovim slabije imućnim drugarima. Akcija se realizovala na nekoliko lokacija u gradu.

Pod sloganom ”Neću da brigam, hoću da se igram” trećeg dana ove manifestacije biće postavljena posebna klupa za odojčad. Planira se i trka beba na rekreacionom centru, kao i druge sportske aktivnosti, nakon kojih će predsjednik Skupštine grada u čast najmlađih organizovati prijem.

A. Š.

Podeli