Društvo

Dan srca obeležen u Medicinskoj školi

Širenjem poruka o značaju unapređenja zdravlja srca, učenici i profesori Srednje medicinske škole u Novom Pazaru obeležili su 29.septembar, svetski Dan srca. U školi je tim povodom održano predavanje o urgentnim stanjima u kardiologiji, a na šetalištu kod Sebilja organizovana je akcija merenja krvnog pritiska prolaznicima, kao i deljenja odgovarajućeg štampanog materijala.

Svetski Dan srca za učenike Srednje medicinske škole bio je prilika da prezentuju stečena znanja, ali I da od lekar čuju važne informacije o onome šta ih ubuduće može očekivati u praksi, kada je u pitanju medicina I konkretno bolesti srca I kardiovaskularnog sistema.

O urgentnim stanjima u kardiologiji na svetski Dan srca govorili su lekari hitne službe novopazarskog Doma zdravlja. Oni su, budućim kolegama lekarima i medicinskim tehničarima, skrenuli pažnju na značaj pravovremenog prepoznavanja i adekvatnog reagovanja u slučajevima bolesti srca.

Osim predavanja u Medicinskoj školi, Dan srca obeležen je i na gradskom šetalištu akcijom merenja krvnog pritiska prolaznicima.

Voditi računa o ishrani, ne konzumirati alkohol i cigarete, izbegavati stresne sitacije – samo su neki od saveta, koje su učenici Medicinske škole uputili svojim sugrađanima na svetski Dan srca.

S.Lj.

Podeli