Društvo

Prijepolje: Nekima poplava ulila u novčanike

Elementarne nepogode i poplave koje su zadelise Prijepolje  2009. godine, očigledno su na površinu izbacile mnogo mulja. Pojava spiskova u medijima sa imenima lica koja su dobila novac za pričinjenu štetu uzburkala su javnost u Prijepolju, a jedno od ključnih pitanja koje se nameće jeste pod kojim uslovima je podeljeno skoro pet miliona  dinara budzetskh sredstava namenjenih  oštećenima u poplavama 2009. godine.

Nekima je 2009 godine nakon poplava voda ulila u kuće a nekima i u novčanike. Zaključkom Opštinskog veća od 21.1.2011. koje je potpisao tadašnji a i sadašnji predsednik opštine Dragoljub Zindović, data je saglasnost da se oštećenim fizičkim licima nadoknadi šteta u visini od 30% od procenjene štete. Na spisku koji se ovih dana pojavio u javnosti našla su se lica koja novac nisu dobila i ako se nalaze na tom spisku da im je novac isplaćen.Igor Topalović iz Seljašnice nadomak Prijepolja, poznat je kao čestit domaćin i pošten čovek u ovom naselju, lično se javio nama i rekao da nikada nije uzeo novac, ali se našao na spisku oštećenih pod brojem 97, sa procenjenom štetom od 40.000 dinara.

“Spreman sam da idem na sud ili poligraf i dokažem da nikada nisam dobio nikakav novac. Niti sam bio oštećen niti sam tražio pomoć, ovo je velika uvreda za moju porodicu koja je sve pošteno i svojim radom stekla i nikada od države nismo tražili ništa”, kaže Igor Topalović.

Fehmo Kujović se na spornom spisku nalazi na 112. mestu i tvrdi da mu je voda oštetila vodenicu koja ni danas nije u funkcijia ali ističe da novac nije dobio.

Novac je na priznanicu podigao sadašnji zamenik predsednika opštine Dragoljuba Zindovića, Stanko Kijanović o čemu svedoče dokumenta koja su prispela u našu redakciju  iz MZ Prijepolje. Ko je i kako manipulisao sa spiskovima i kako su se na njemu našla imena osoba koja i ne znaju da su bila oštećena, nisu dobili novac, niti su ga tražila,neka su od pitanja na koje će odgovor po svemu sudeći dati nadležni organi.

Alem Rovčanin

Podeli