Sport

Biševac: Cilj popularizacija ženske košarke

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je na prijemu priređenom u čast kadetske reprezentativke Srbije u košarci Nadije Smailbegović da će gradska uprava raditi na popularizaciji ženskog sporta.

“Zadovoljstvo je imati ovakvog talenta i košarkašku reprezentativku, prvi put u istoriji grada. Ovde postoje dva ženska kluba, tu je atletska olimpijka Amela Terzić i sada košakašica Nadia Smailbegović, verujemo da će njihovim stopama krenuti mnoge devojčice”, naveo je Biševac.

On je dodao da je sa predstavnicima Ženskog košarkaškog kluba Pazar i direktorom gradskog Sportskog saveza Emirom Mehmedovićem razgovarao o daljoj perspektivi ovog sporta.

“Planiramo osnivanje školske lige. Želimo da omasovimo ženski sport i košarku učinimo dostupnom za što više devojčica”, pojasnio je Biševac.

Nadia Smailbegović je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za kadetkinje u Udinama, u Italiji, za reprezentaciju Srbije prosečno beležila 6,9 poena i 6,4 skokova.

“Zadovoljstvo je podeliti utiske s tog takmičenja. Srećna sam što sam ovde i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu, odnosno da ću biti još bolja”, kazala je Smailbegović.

Košarkašice Pazara su prošlog vikenda osvojile Kup Vladislava Demšara za kadetkinje u Novom Sadu, pošto su u finalnoj utakmici, u kojoj je Smailbegović imala učinak od 22 poena i 12 skokova, savladale ekipu Partizana sa 61:50.

M. Minić

Podeli