Sport

Aba rvači na turniru u Antakiji

Ekipa Sportskog saveza Sandžaka nastupiće predstojećeg vikenda na turniru u tradicionalnom aba (masnom) rvanju u Antakiji, u Turskoj, a šef delegacije Mušo Turković izjavio je da bi bio zadovoljan osvajanjem bilo koje medalje.

“Aba rvanje je preteča grčko-rimskog stila, a mi smo počastvovani što učestvujemo na ovom takmičenju. Naš savez ima korektnu saradnju sa turskim Savezom za tradicionalne sportove i Fakultetom za fizičku kulturu u Ankari, a Sandžak, Srbija i Turska će kroz ove mlade ljudi imati priliku da vide kakvoj budućnosti mogu da se nadaju”, rekao je Turković.

On je dodao da će turnir u pokrajini Hataj biti sedmi je po redu, da će okupiti rvače iz 31 države i da će Sportski savez Sandžaka treći put učestvovati.
 
Aba rvače, koji su članovi Džudo kluba Sjenica, predvodiće Jasmin Bukvić.

“Džudo klub u Sjenici postoji sedam godina. Zadovoljstvo je imati seniorsku ekipu koja može da se pojavi na ovako jakom takmičenju. Spremali smo se otprilike dva meseca i daćemo sve od sebe da Sandžak i Srbiju predstavimo u najboljem svetlu”, naveo je Bukvić.
 
U ekipi Sportskog saveza Sandžaka biće još Merdan Sejdović, Omer Kurtović, Zerin Kasumović, Armin Talović i Vahid Višnjić.

M. Minić

Podeli