Društvo

Paketi pomoći za 200 porodica

Fondacija Hadži-Nadžija Karabegović Agušević  povodom nastupajućeg Kurban-bajrama je i ovog puta obradovala porodice slabijeg imovinskog stanja sa osnovni životnim namirnicama. Kako je najavljeno pakete sa osnovnim životnim namirnicama dobiće 200 porodica sa spiska fondacije, koje su pripritet kada je ovakava vrsta pomoći u pitanju.

 

Cilj akcije koja je postala tradicija Fondacije Hadži-Nadžija  jeste da svi građani tokom Kurban-bajrama budu opskrbljeni i bez briga o hrani provedu praznične dane. Paketi sadrže osnovne životne namirnice, ulje, brašno testeninu i ostalo ali i sredstva za higijenu i čišćenje.  Uključujući  ovu akciju pomoći, računajući od početka mjeseca Ramaza do danas, pomoć je dobilo 970 porodica. Ovo ne bi moglo da bude realizovano bez građana koji mjesecno  finansijski podržavaju fondaciju i onih koji su tokom Ramazana donirali namirnice u marketima.

Osim pomoći u namirnicima Fondacija HNK redovno stipendira studente, pruža pomoć u vidu nabavke opreme, organizuje besplatna studijeska putovanja i omogućava pojedincima da odu na hadž besplatno.

 

Podeli