Društvo

Čišćenje grobalja pred Kurban bajram

Radnici JKP “Gradska čistoća” pored redovnih aktivnosti na održavanju higijene na gradskom području, ovih dana rade bez prestanka u tri smjene, zbog početka školske godine, ali i predstojećeg blagdana Kurban bajrama.

Na novopazarskom groblu Gazilar pored radova na održavanju higijene izvode se i radovi na sanaciji hajrat-česmi, te izgradnji ulazne kapije od mermera, koja je donacija anonimnog dobrotvora.

Neprestanim radom i održavanjem higijene u gradu koja je na visokom nivou, radnici JKP “Gradska čistoća”  postižu da očiste sve što uprljamo. Svijesti i savjesti i dalje manjka.

Mnogo posla za zaposlene posebno u ovom letnjem periodu kada je zbog priliva stranaca veća i produkcija smeća.

Održavanje higijene u gradu, te aktivni radovi na Velikom groblju i Gazilaru, ali i radovi na popravci česama i izgradnji velike ulazne kapije od mermera koju je donirao dobrotvor koji nije želeo da se javno objavi njegov identitet.

Zbog poslednjeg događaja, koji nas je šokirao prvog dana ramazanskog bajrama, skrnavljenja preko 30 nišana, biće pojačane kontrole na grobljima, to je sa načelnik PU Novi Pazar dogovorio direktor JKP “Gradska čistoća” Emin Omerović. Anonimni dobrotvor je dao novac da se uradi dodatno osvetljenje na Gazilaru.

 Omerović poziva na oprez one koji budu čistili grobove, da se korov ne pali na groblju, kako bi se spriječili požari te eventualne štete na nišanima.

 

A.Nićiforović

Podeli