Društvo

DUNP: Počinje septembarski upisni rok

Na  Državnom univerzitetu u Novom Pazaru sutra počinje drugi krug upisa na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija. Prema objavljenom konkursu, u septembarskom upisnom roku   ima ukupno 249 slobodnih mesta: 144 na budžetu i 105 samofinansirajućih.

 

Na Departmanu za matematičke nauke, posle junskog upisnog roka, ostalo je  108 slobodna mesta, na Departmanu za tehničke nauke u septembru može da se upiše 51 brucoš, a na Departmanu za hemijsko-tehnološke  nauke  48. Na pravima ima 13, na ekonomiji 10, na psihologiji 6, isto toliko na građevinarstvu, na srpskom i engleskom po 5,  a na biologiji 3 slobodna mesta.

Prijavljivanje  kandidata traje  i u petak, a  polaganje prijemnih ispita je  5. septembra. Konačna rang lista biće objavljena  9.  septembra, a upis  kandidata  biće završen do 15. septembra.

Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok  originalna dokumenta podnose na uvid. Zbog toga fotokopije dokumenata ne mora da budu overene. Takođe, prilikom prijavljivanja prilaže se i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru najveći deo upisne kvote, preko 74 odsto, popunjen je u junskom krugu upisa.

Izvor: DUNP

Podeli