Vesti

SDP: Zindović da odmah podnese ostavku

“Opštinski odbor Sandžačke demokratske partije Prijepolje traži od predsjednika te opštine Dragoljuba Zindovića da odmah podnese ostavku kako ne bi više kaljao ugled Srpskoj naprednoj stranci i nanosio štetu opštini Prijepolje”, stoji između ostalog u saopštenju za javnost te političke partije, a povodom, kako je navedeno, neregularnog tendera za nabavku kancelarijskog namještaja.

 

“Ni dva meseca nije prošlo, a nova, po mnogo čemu čudna vlast u Prijepolju krenula je sa aferama i bahatošću. Otpuštanje radnika, smene uspešnih direktora, izmena Statuta i uvođene pet novih zamjenika i pomoćnika predsjednika opštine a samovolja i nerad glavne su odlike nove vlasti.

Najnovija afera je iznenadila stanovnike Limske doline koji nisu očekivali baš toliko drskosti i bezobzirnosti vlasti, od koje niko i ne očekuje ozbiljan rad. Opštinsko veće je donelo odluku o zameni kompletnog nameštaja koji je kupljen pre nepune dve godine. Za tu namenu odvojili su milion dinara i raspisali tender sa veoma čudnim uslovima, već tada se videlo da se želi nekom “namestiti” ovaj posao. Sumnje su se nažalost ubrzo obistinile. U subotu, dva dana pre isteka javne nabavke, ispred zgrade opstine parkirao se kamion firme ZIP UNIVER iz Užica, koji je dovezao nameštaj, naručen od strane predsednika opštine, koji je istog dana i montiran. Iako je neradni dan, javnost je saznala za ovu nameštaljku, mediji su odmah reagovali. Predsednik opštine nije želeo da komentariše a vlasnik Zip Univera se nakadno oglasio da će nameštaj donirati. Znači ako prevara ne uspe i ako akteri budu uhvaćeni oni se brže bolje oglase da će to biti “skromni” poklon kao da su zakon i drugi ponuđaci figure koje je lako predriblati.

Zbog ovog i zbog brojnih drugih afera i nerada Sandžacka demokratska partija traži od predsednika opštine Dragoljuba Zindovića da odmah podnese ostavku kako ne bi više kaljao ugled Srpskoj naprednoj stranci i nanosio štetu opštini Prijepolje”, kaže se u saopštenju za javnost Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije Prijepolje.

Podeli