Sport

Novi Pazar poražen u Čačku (2:1)

Fudbaleri Novog Pazara poraženi su sa 2:1 od Borca u Čačku u meču 6. kola Super lige Srbije.

 

Fudbaleri čačanskog Borca, pobedili su na na svom terenu ekipu Novog Pazar, rezultatom 2:1, u meču 6. kola Super lige Srbije i tako ostvarili prvu pobedu.

Domaćin je poveo golovima Lazara Sajčića u 32. i Stefana Draškovića u 43. minutu, a konačan rezultat je postavio kapiten Novog Pazara Enver Alivodić koji je iskoristio penal u 73. minutu.

Borac je u dosta borbenoj utakmici stigao do prvog trijumfa u ovoj sezoni.

Borac prvi gol u ovoj sezoni na stadionu kraj Morave postiže u 32. minutu. Bogdanović je proigrao Zoćevića koji kao na tacni upošljava Sajčića, a ovaj odmerenim udarcem šalje loptu u desni gornji ugao za 1:0.

Devet minuta kasnije Bogdanović je izveo udarac iz ugla sa leve strane, Drašković je najviši u skoku, a lopta u mreži, za 2:0.

U nastavku utakmice prvi su zapretili gosti u 58. minutu. Čečarić šutira sa 20 metara, Aleksić je siguran. U 63. minutu Jovanović centrira sa desne strane, Micevski za malo da pošalje loptu u sopstvenu mrežu. U 67. minutu ponovo pokušava Bogdanović sa distance, lopta leti preko prečke u gol aut.

Gosti do gola stižu u 73. minutu. Nakon centaršuta Drašković zahvata loptu rukom, a Gajdobranski opravdano pokazuje na belu tačku. Alivodić je siguran, a rezultat je 2:1.

Utakmica između Borca i Novog Pazara, prvobitno je bila zakazana za petak u 20 sati, ali je zbog nevremena, odložena za subotu veče.

Ekipa Zorana Marića je deveta na tabeli sa sedam osvojenih bodova (uz meč manje), dok su Čačani 13. sa pet bodova.

Novi Pazar će u narednom kolu dočekati Crvenu zvezdu.

A. Nićiforović

/glaszapadnesrbije.rs/

Podeli