Vesti

SDP: Podizanje spomenika Miloševiću neprihvatljivo

Najveća bošnjačka stranka Sandžačka demokratska partija apsolutno je protiv rehabilitacije politike Slobodana Miloševića, a zahtev za podizanje spomenika smatraju neprihvatljivim.

’’Bez obzira na to što Milošević u Hagu nije pravosnažno osuđen smatramo da je narod još 2000.godine dao svoj sud o njemu i politici koju je vodio. To je istorijska činjenica koju niko i nikad neće moći da promeni’’ smatraju u Sandžačkoj demokratskoj partiji.

 ’’Ovoj zemlji ne treba vraćanje u prošlost i mračna vremena koja su odnela desetine hiljada nedužnih života, već da nedvosmisleno krene ka budućnosti. Pogotovu je neprihvatljiv zahtev za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću. Srbiji su potrebni putevi, mostovi, bolnice i škole a ne revizija prošlosti. Prošlost ne može biti zamena za budućnost i zbog toga smatramo da aktuelna inicijativa nije ništa drugo do najobičnije gubljenje vremena i pokušaj dobijanja jeftinih političkih poena’’ navodi se u saopštenju za javnost i dodaje da Sandžačka demokratska partija jasno i nedvosmisleno osuđuje pokušaj rehabilitacije Miloševića u vremenu kada se naša država ali i ceo region još uvek bore sa posledicama njegove razorne politike iz ’90tih.

 

Senada Kalić

Podeli