Sport

Novopazarci na državnom prvenstvu SIM

Oko 65 mladih sportista predstvalja Novi Pazar u šest disciplina na završnoj smotri Sportskih igara mladih (SIM) na teritoriji Srbije, čiji je takmičarski deo počeo danas u Beogradu.

“Verujem da će naši sportisti konkurisati za šampionske titule i učešće u finalu ove međunarodne manifestacije, čiji je domaćin Split”, rekla je Emka Bugarić iz novopazarskog Sportskog saveza.

Podsećamo, početkom juna u Novom Pazaru plasman na državno prvenstvo SIM izborili su Fatma Idrizović i Denijal Kačapor u tenisu, Pazar juniorsi u malom fudbalu i rukometaši Osnovne škole Stefan Nemanja.

Košarkaši klub Pazar pobedio je u ženskoj i muškoj konkurenciji, na odbojkaškim terenima dominirali su dečaci iz ekipe Novi Pazar 1 i devojčice iz ženskog novopazarskog kluba, dok je u igri između dve vatre bez premca bila Osnovna škola Dositej Obradović.

“Ovo je treća godina kako se takmičimo, ranije smo imali i sveukupne pobednike u atletici. Ove godine nismo imali atletiku u zvaničnom programu, ali nadam se da će ostali sportisti ostvariti vrhunske rezultate”, kazala je Bugarić.

Državno prvenstvo SIM završava se sutra, a međunarodno finale u Splitu planirano je za kraj avgusta, uz učešće najboljih mladih sportista Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.   

M. Minić

Podeli