Društvo

„Ležeći policajci“ protiv brze vožnje

Leto uvećava saobraćajne probleme u Novom Pazaru.  Jedan od njih je brza i bahata vožnja dužim ulicama u perifernim naseljima. Zato je ovih dana u toku postavljanje tzv usporivača brzine ili, kako ih narod zove, „ležećih policajaca“.

 

Radovi su trenutno u Kozaračkoj ulici, u naselju Hadžet, pored Vrtića „Pčelica Maja“. Meštani pričaju o pravim trkama motora i automobila u večernjim satima. Bilo je i saobraćajnih nezgoda. Bar desetak, kažu, samo u ovoj godini. Policija dolazi samo na uviđaj.

Radove izvode radnici Saobraćajne službe Direkcije za izgradnju i uređenje grada. Usporivači brzine su postavljeni u ulicama Rifata Burdžovića, Višegradskoj, Ive Andrića i drugim. “Usporivači” su izrađeni od kvalitetne gume i odgovarajuće su visine kako ne bi oštećivali automobile.

O postavljanju usporivača brzine predlog pokreće  Savet za bezbednost saobraćaja, radi se odgovarajući projekat i pristupa njegovoj realizaciji. Analizira se kako se uporivači brzine uklapaju u ukupno odvijanje saobraćaja, a prvenstveno se vodi računa da oni povećaju bezbednost dece. Predstoji postavljanje ležećih policajaca još pored dve škole: „Meša Selimović“ i „Vuk Karadžić“.

D.J.

 

Podeli