Društvo

Građani uplašeni zbog zmija u dvorištu napuštenog obdaništa

Meštani Ulice Moša Pijade apelovali su na nadležne, pre svega one u Islamskoj zajednici da što pre srede prostor oko nezavršenog obdaništa u ovom delu grada, koje je u vlasništvu IZ jer su se poslednjih dana, kako tvrde, ovde pojavile zmije, a redovno iz dvorišta izlaze glodari i drugi gmizavci. Oni se plaše, kako su rekli televiziji Novi Pazar za bezbednost, pre svega dece i starih. 

 

Kako kažu meštani, sporni prostor već pet godina niko ne obilazi i ne sređuje, a jedino što se dešava je se tu taloži smeće, korov, žbunje a iz dvorišta izlaze mnoge životinje.

“Postojao je čuvak ovde pre nekog vremena koji je održavao ovaj prostor ali koliko sam čuo ne plaćaju ga više, pa više i ne dolazi” – kaže jedan od meštanina. i dodaje da su obavestili sve nadležne institucije ali da se ništa ne dešava.

Po prijavi građana na lice mesta je izašla gradska komunalna inspekcija.

“Mi nismo uspeli da uđemo u taj prostor jer je poznato da ulaz gradskim preduzećima ne dozvoljavaju nadležni iz IZ u Srbiji u čijem je vlasništvu taj prostor. Izdali smo nalog IZ da što pre uklone i srede ovaj prostor jer smeta svakodnevnom životu građan ovog dela grada” – rekao je šef komunalne inspekcije Sead Hamidović.

K.R.

Podeli