Društvo

Turci organizovali zajednički iftar

Turska Halk banka organizovala je u Novom Pazaru iftar kome su prisustvovali  sandžački  političari, privrednici,  verski predstavnici, te predstavnici školstva i medija. Domaćini iftara bili su ambasador Republike Turske u Beogradu Mehmed Kemal Bozaj i generalni direktor Halk Banke Ali Fuat Taškesenli.

Ambasador Bozaj je kazao da je ponosan što je za njegovog mandata Halk Banka počela rad u Srbiji teda će u budućnosti, kako je rekao,  raditi za dobrobit Sandžaka.”Veliki teret je na Vama, sandžačkim bošnjačkim predstavnicima, pogotovo narodnim poslanicima. Veliko breme je na Vašim plećima”  kazao je Ambasador i dodao da će Halk Banka upravo biti jedan od oslonaca na koji se oni mogu nasloniti i na čiju podršku mogu računati.

Generalni direktor Halk banke Ali Fuat Taškesenli je ukratko predstavio istorijat Halk Banke, te kazao da imaju za cilj postati regionalni faktor. On je najavio otvaranej filijala te benke u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Novoj Varoši.

Podsetimo turski ambasador se ranije u toku dana sastao sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihadom Biševcem sa kojim je razgovarao o budućim turskim ulaganjima, te najavio plodonosnu saradnju.

Bozaj i Biševac su prisustvovali i primopredaji projekata Turske razvojne agencije Školi za dizajn i Gimnaziji, kao i otvaranju izložbe fotografija Mustafe Dedeoglua, kod Sebilja u centru grada.

 

Senada Kalić

Podeli