Društvo

Biševac i Bozaj o budućim turskim ulaganjima

Prva zvanična poseta turskog ambasadora Mehmeta Kemala Bozaja novom gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu upriličena je danas u gradskoj upravi, a sve u cilju nastavka dobre saradnje i prijateljskog duha.

“Danas sam došao ovde da čestitam novom gradonačelniku na postavljenju, kao i da mu poželim dugi radni staž. Došao sam sa prijateljskom namerom, a izuzetno mi je drago jer sam prvi ambasador koji je došao da mu čestita”, izjavio je Bozaj u obraćanju novinarima.

Bozaj je najavio da se nastavljaju radovi na projektu poboljšanja Ginekološkog odeljenja u novopazarskoj bolnici, kao i da će biti novih ulaganja u razvoj malinarstva u ovom kraju.

On je istakao da je narod primetno naklonjen novom gradonačelniku, dodajući da veruje da će Biševac doprineti razvoju Novog Pazara.

Gradonačelnik Biševac rekao je da veruje da će dolazak Halkbanke biti prethodnica dolaska turskih investitora u Novi Pazar.

“Otvaranje ove banke značiće mnogo našim privrednicima, koji imaju dobru poslovnu saradnju sa Turskom. Bozaj nam je veliki prijatelji i ja bih da mu zahvalim za sve što je učinio i što čini za naš grad“, kazao je Biševac.

U Novom Pazaru danas su boravili i predstavnici Halkbanke, koji planiraju da u skorije vreme u tom gradu otvore svoju ekspozituru.

J. Jelić

Podeli