Sport

Alivodić: Daljina uticala na povratak iz Australije

Novopazarac Enver Alivodić rekao je da je zadovoljan svojim igrama u Australiji, ali da je vlasnicima Njukasl Džetsa ranije saopštio da će napustiti taj fudbalski klub po završetku sezone.

“Deo karijere proveden u Australiji pamtiću isključivo po lepim stvarima, tamo sam dobio i prinovu u porodici, ali ugovor mi je istekao i promeniću sredinu. Daljina je najviše uticala na moju odluku”, rekao je Alivodić.

Ovaj ofanzivni vezista postigao je četiri gola na 35 utakmica za tim Njukasl Džetsa u elitnoj A ligi, a imao je i tri asistencije.

“Odigrao sam poslednju trećinu prošlog prvenstva za Džetse, a zatim smo produžli saradnju na još godinu dana. Objektivno, nismo mogli bolje od osmog mesta”, kazao je Alivodić.

Alivodić je ocenio da je kvalitet australijske lige u porastu, kao i da su tamošnji klubovi odlično organizovani.

“Ipak, nedostajalo mi je jače takmičenje. Potpuno sam posvećen fudbalu, najmanje još četiri godine mogu da igram na najvišem nivou”, dodao je Alivodić.

On je priznao da trenutno ima nekoliko ponuda iz Srbije i inostranstva, ali nije otkrio o kojim klubovima se radi.

“O tome brinu moji menadžeri. Inostranstvo je prioritet, ali moguć je i povratak u domaću ligu. Uostalom, igrama u super ligi Srbije sam i došao do dva inostrana angažmana”, naglasio je 31-godišnji Enver Alivodić.

Pre odlaska u Njukasl Džetse, Alivodić je tokom dve godine postigao 18 golova i upisao 15 asistencija za novosadsku Vojvodinu. On je ranije igrao za Novi Pazar, kiparski Enozis Neon, BSK iz Borče, Čukarički i niški Radnički.

M. Minić

Podeli