Društvo

Svetionik: Doniraj iftar

Nevladina organizacija “Svetionik” pozvala je sve ljude dobre volje, i one koji su u mogućnosti da se odazovu njihovoj tradicionalnoj akciji “Doniraj iftar”. Već sada, svake večeri obezbjeđeni su iftari za oko 150 osoba.

 

Nevladina organizacija “Svetionik” i ovog ramazana, kao što to čini svake godine vodi računa o najugroženijim sugrađanima, jednom dijelu njih iftare serviraju u restoranu Avlija što podrazumijeva zajednički iftar volontera i korisnika pomoći, dok ostali iftare dobijaju na kućnu adresu.

“Svi koji žele da doniraju novac za iftar, štand je postavljen na Gradskom šetalištu svakodnevno od 11 do 19 časova, ili mogu uplatiti na žiro račun organizacije. Takođe, svi zainteresovani humanitarci mogu volontirati, služiti iftare u Avliji, ili ih raznositi korisnicima do njihovih domova. Sredstava ima za nekih 10 dana, vjerujem da će se prikupiti dovoljno novca i da će se broj iftara povećavati, a da ćemo akciju sprovoditi do kraja Ramazana”, rekao je Mirza  Aličković iz NVO “Svetionik”.

Obaveza svih nas je da pomognemo koliko smo u mogućnosti, da se u vrijeme iftara kada je pred nama puna trpeza sjetimo onih koji nemaju. Ovo nije jedina aktivnost NVO “Svetionik” u ovom mjesecu, koja je namjenjena socijalno ugroženim Novopazarcima.

Donirajmo iftar, budimo od pohvaljenih jer naše je samo to što damo.

Aleksandar Nićiforović

Podeli