Sport

Sportske igre mladih u Novom Pazaru

Sportski savez Novog Pazara (SSNP) pozvao je danas dečake i devojčice iz tog grada da učestvuju na Sportskim igrama mladih, koje će se održati 2. juna na Rekreacionom centru s početkom u 10 časova.

“Potpuno besplatno mogu se prijaviti ekipe za mali fudbal (dečaci rođeni 2001. i mlađi), odbojku (devojčice i dečaci 2001. i mlađi), rukomet (dečaci 2000. i mlađi), uličnu košarku (devojčice i dečaci 2000. i mlađi), između dve vatre (mešovito devojčice i dečaci 2005. i mlađi) i tenis (devojčice i dečaci 2001 i mlađi). Sportske igre mladih su najveći projekt za decu i omladinu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva”, saopštio je SSNP.

Organizator je pojasnio da se prijave mogu vršiti do srede u 14.30 u prostorijama SSNP  ili putem zvaničnog sajta Sportskih igara mladih Srbije (www.igremladih.rs).

“Cilj je da okupimo što više dece, jer je Novi Pazar grad mladih i sporta. Sportske igre mladih pokrenute su u Hrvatskoj pre 20 godina pod sloganom ‘Živimo život bez droge jer droga uzima život’, a u njima učestvuju i osnovci i srednjoškolci iz Bosne i  Hercegovini i Srbije (od 2014. godine). Cilj je da se u vreme letnjeg raspusta omogući potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima, čiji će najuspešniji pojedinci i ekipe putovati na besplatno mini letovanje kao učesnici završnice Igara u Splitu”, dodaje se u saopštenju.

Okupljane učesnika ove manifestacije održaće sa u četvrtak u 10.00 na terenu sa veštačkom travom, uz obavezno prisustvo svih prijavljenih.

M. Minić

Podeli