Društvo

Prva sednica novog Gradskog veća

Prva sednica Gradskog veća Novog Pazara u novom sazivu održana je danas. Osim protokolarnog, sednica je imala i radni karakter sa dnevnim redom od 20 tačaka. Na ovom zasedanju, između ostalog, za načelnika Gradske uprave za izvorne i poverene poslove izabran je diplomirani pravnik Almir Leković, koji je predhodno obavljao funkciju zamenika sekretara Skupštine grada.

 

Odlukom Skupštine grada novi saziv Gradskog veća čine: Mirsad Jusufović, Ulfeta Demčović, Albin Šabotić, Fevzija Murić, Latif Đerlek, Ervin Čašić, Dejan Kulundžić, Tihomir Ratković i Gradimir Nedeljković.

 Na sednici je usvojena odluka o angažovanju eksternog revizora, koji će izvršiti kontrolu potrošnje budžetskih sredstava u 2015. godini, kao i niz odluka o tržišnoj proceni vrednosti zemljišta koje grad otuđuje, kako bi građani mogli što lakše da legalizuju svoje objekte.

 ”Iako su ove sednice obično protokolarne, mi smo danas odmah krenuli sa ozbiljnim radom. Nema za nas puno vremena da se upoznajemo i uhodavamo. Mi od samog starta moramo da radimo ozbiljno u interesu naših građana”, izjavio je za RTV Novi Pazar član Gradskog veća Albin Šabotić.

 Na ovom zasedanju Gradsko vijeće usvojilo je i novi cenovnik usluga Sportskog centra, a, između ostalog, formirana je i Komisija za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz nadležnosti grada Novog Pazara.

 

(S.Lj.)

 

 

Podeli