Sport

Košarka: Kadeti Srbije u Novom Pazaru

Kandidati za kadetsku reprezentaciju Srbije u košarci sprovode u Novom Pazaru deo priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, a među njima je mladi igrač iz ovog grada Altin Islamović.

Direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović rekao je da očekuje pozitivne efekte ove posete, kao i da će taj savez, u saradnji sa nacionalnom ‘kućom košarke’, pokušati da realizuje projekte koji će doprineti napretku ovog sporta u Novom Pazaru.      

“Čelnici Košarkaškog saveza Srbije izrazili su želju da ovde obave deo priprema, a mi smo se potrudili da im obezbedimo dobre uslove za trening. Otvoreni smo za saradnju, pa uskoro u Pazaru očekujemo i druge reprezentativne selekcije”, rekao je Mehmedović.

Direktor muških košarkaških selekcija Srbije Vladimir Kuzmanović izrazio je zadovoljstvo uslovima za trening u Hali sportova i gostoprimstvom, dodajući da je Novi Pazar grad sa košarkaškom tradicijom.

“Veliki broj igrača ponikao je na ovom podneblju. Pričali smo o vidovima neke buduće saradnje, pošto želimo da košarci vratimo primat i animiramo što više dece. Nadam se da će Novi Pazar uskoro napraviti kvalitetne ekipe kadeta i juniora, što bi u budućnosti moralo da donese rezultat”, kazao je Kuzmanović.

On je ocenio da je Evropsko prvenstvo za kadete, koje će se održati od 12. do 20. avgusta u poljskom Radomu, najvažnije ovosezonske takmičenje za košarkaše rođene 2000. i 2001. godine.

M. Minić

Podeli