Društvo

Fondacija HNK učvrsila veze sa ambasadom Azerbejdžana

Članovi i studenti fondacije Hadži-Nadžija Karabegović Agušević bili su gosti na prijemu ambasadora Azerbejdžana u Beogradu, Eldara Hasanova, povodom proslave i obeležavanja Nacionalnog dana Azerbejdžana.

Članovi fondacije su iskoristili priliku da uspostave veze sa drugim fondacijama i učvrste saradnju sa predstavnicima različitih amabasada koje su i do sada učestvovale u humanitarnim projektima.

Među brojnim gostima javnog, kulturnog i političkog života, u hotelu Hajat gdje je obilježen Dan republike Azerbejdžan bili su i predstavnici različitih fondacija, predstavnici Srpsko-azerbjedžanske privredne komore, Kulturnog centra Azerbjedžana, muslimanskih i hrišćanskih zajednica, Društva srpsko-azerbdžanskog prijeteljstva, ali i predstavnici fondacije i Hadži-Nadžija Karabegović Agušević.

U razgovoru sa ambasadorom predsjednik fondacije Ruždija Agušević, upoznao je njegovu njegovu ekselenciju, Eldara Hasanova, o prinicipima rada i humanitarnim projektima.

Studente posebno interesuju programi posjete drugim zemeljama i razmjene studenata koje ova fondacija dogovara i organizuje.

Kako je dogovoreno ambasada će finansirati turističku posjetu Azerbejdžanu i putovanje  za nekoliko studenata iz Srbije od kojih jednog predlaže fondacija HNK. Tokom prijema više puta je istaknuto da fondaciju tek očekuju brojni projekti saradnje od kojih se mnogi tiču usvaršavanja studenata razmjene, studijskih putovanja i slično.

A. Š.

Podeli