Sport

Došljak: U Osijek po rekord Srbije

Član Auto moto kluba Novi Pazar Esad Došljak izjavio je danas da je spreman za nastupajuću sezonu u trkama ubrzanja na 402 metra (drag) i da će 28. i 29. maja u Osijeku pokušati da sruši rekord Srbije od 10,121 sekundi.

“Sve oči uprte su u naš tim, očekuju se dobri rezultati. Predstavljamo klub, grad i Sportski auto i karting savez Srbije, a spremni smo na svim nivoima. Želja je nacionalni rekord na čuvenoj stazi u Hrvatskoj, koja je balkanski Santa Pod”, rekao je Došljak.

On će ove sezone voziti Audi RS4, ali na nekim stazama i Opel Korsu RS, s kojom je prošle godine odbranio titulu prvaka Srbije u klasi pro roud i bio drugi u Jugoistočnoj Evropi.

“Želim da u velikom stilu izađem iz Klase 10 sekundi i podignem neki od pobedničkih pehara. S novim Audijem RS4 upoznajem se već nekoliko meseci, počev od najsitnije mehanike. Ako sve bude kako treba, rezultati neće izostati”, kazao je Došljak.

Osim njega, Auto moto klub Novi Pazar u Osijeku će predstavljati i vozač Edin Ujkanović.     

Došljak je ocenio da će konkurencija u regionalnom šampionatu ove sezone biti jača.

“Svi su se ubrzali, dodali još po nekih 200 konjskih snaga. Najveći konkurenti verovatno će mi biti Hrvat Dario Konopek i Austrijanac Martin Fridšreder”, naveo je Esad Došljak.

Posle Osijeka, najbrži vozači Balkana nastupiće 4. i 5. juna na stazi Ušće u Beogradu.

M. Minić

Podeli