Politika

Za osnovce i ljubitelje ozbiljne muzike

Učenici muzičke škole ”Stevan Mokranjac”, istaknuti učesnici festivala i različitih takmičenja, predstavili su se publici u Kulturnom centru onim što najbolje znaju – muzikom. Ovakav koncert za osnovce ali i sve ljubitelje ozbiljne muzike, organizuje se, svake godine, osmi put za redom.

 

Koncerti u Muzičkoj školi održavaju se redovno, a jednom godišnje učenici ove škole predstave se i široj publici, koja je i ovaj put ispunila dvoranu novopazarskog Kulturnog centra.

Direktorka Muzičke škole Slavica Mojsilović kaže da je zadovoljna nastupom učenika i ističe da je takav koncert prava prilika da se ta škola predstavi široj publici, odnosno svojim potencijalnim učenicima.

Muzička škola Stevan Mokranjac je kulturno obrazovna ustanova koju karakteriše negovanje kvaliteta i zdravog takmičarskog duha. A ovakav koncert, koji se već tradicionalno održava u Kulurnom centru, za najmlađu publiku novopazarskih osnovnih škola je prava prilika za edukaciju u oblasti ozbiljne i etno muzike, ali i kulture uopšte.

S.Lj.

Podeli