Društvo

Stručnost i kreativnsot u pravljenju biznis-plana

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru postigli su zapažene rezultate na takmičenju Beogradske bankarske akdemije i dobili priznanja za dobro izrađen biznis-plan. Oni su osvojili treće mjesto u konkurenciji 25 srodnih škola iz čitave zemlje i dobili sertifikate od grupe stručnjaka iz oblasti ekonomije za dobru i originalnu ideju i dobro pripremljen biznis program. 

 

Učenici četvrte godine poslovnih administratora Ekonomsko-trgovinske škole Emra Čaprić, Armin Čivić i Talibekir Mustafić napravili su jedn od najboljih biznis planova kojim su osmislili proizvodnju mlečnih proizvoda i prodaju pešterskih brendova. Oni su pripremili sve finansijske projekcije, organizacioni i proizvodni plan, sproveli analize, predvidjeli marketing i sve što je neophodno jednoj firmi za ozbiljno poslovanje.

U žiriju od 12 stručnjaka među kojima su direktori banaka, članovi privrednih komora i predstavnici resornih ministarstava, prvo mjesto osvojila je Ekonomska škola iz Šapca, dugo mjesto pripalo je Školskom centaru Beograd, a novopazarskim učenicima treće.

Portparol Ekonomsko-trgovinske škole Novi Pazar, Ismihana Murtezić, kaže da je ovo pokazatelj uspjeha škole kada je u pitanju reforma obrazovanja, saradnja sa školama u inostranstvu, organizacija i edukativna nadgradanja koja broji i preko 3000 časova godišnje. Takmičarski duh i odličan uspjeh učenika posebno su značajani što predstavljaju dobru preporuku za buduće školovanje mladim talentima. (A.Š.)

Podeli