Rekonstrukcija javne rasvete u Priboju

Op┼ítini Priboj┬á odobrena su sredstva u iznosu od 220.000 eura,┬á za┬á projekat ÔÇ×Rekonstrukcija javne rasveteÔÇť kojim je lokalna samouprava konkurisala kod EU Progresa u okviru programa izgradnje kapaciteta op┼ítina za infrastrukturu.

Realizacijom ovog projekta, op┼ítina Priboj ─çe napraviti u┼ítedu u tro┼íkovima za elektri─Źnu energiju i odr┼żavanje javne rasvete od 6,5 miliona dinara na godi┼ínjem nivou.

Kako je u izjavi za na┼íu televiziju ekskluzivno saop┼ítio predsednik Lazar Rvovi─ç, op┼ítina Priboj┬á je preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i uz tehni─Źku podr┼íku EU Progresa, konkurisala kod Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropskle unije, sa projektom┬á ÔÇ×Rekonstrukcija javne rasveteÔÇť koji obuhvata zamenu standardnih svetiljki sa LED sijalicama, na kompletnom gradskom podru─Źju.

Vi┼íegodi┼ínji problem sa dotrajalom┬á javnom┬á rasvetom, koja se zbog nedostatka sredstava┬á do sada parcijalno remontovala i ─Źestobila predmet ÔÇ×politi─Źkih prepucavanjaÔÇť,┬á re┼íen je ovim┬á projektom, krozpostavljanje LED rasvete na 750 mesta u Novom i Starom Priboju.

Prema najavama direktora Direkcije za izgradnju Priboja Zdravka Pe┼íuta, dosada┼ínji tro┼íkovi elektri─Źne energije i odr┼żavanja javne rasvete od skoro 13 miliona godi┼ínje, ovim uspe┼ínim projektom postavljanja ┼ítedljivih LED svetiljki, bi─çe prepolovljeni i napravi─çe u┼ítedu u pribojskiom bud┼żetu od 6,5 miliona dinara na godi┼ínjem nivou.

Iz Direkcije za izgradnju Priboja, najavljuju i skori po─Źetak radova uz dodatni indirektni benefit ovog projekta koji se ogleda u mogu─çnosti da se zamenjene svetiljke, postave u rubne delove op┼ítine i prigradska naselja koja do sada nisu imala javnu rasvetu.

Goran Rekovi─ç

Podeli