Društvo

Pribojska bolnica u novom ruhu

U pribojskoj bolnici, pre isteka planiranog roka, završeni su radovi na rekonstrukciji porodiljske sale  i odeljenja intenzivne nege, kao i radovi na sanaciji mokrih čvorova, krečenja i  uređenje  enterijera na svim odeljenjima. Projekat sanacije  je finansiralo Ministarstvo zdravlja u iznosu od 4 miliona dinara za bolnicu, a u toku su radovi na uređenju pribojskog Doma zdravlja u iznosu od 3 miliona dinara.

Za rekordna dva meseca, u pribojskoj bolnici su završeni radovi na sanaciji mokrih čvorova, krečenju zidova i uređenju enterijera na svim odeljenjima. Sredstvima Ministarstva zdravlja opremljene su i sala za intenzivnu negu na internom odeljenju kao i dve porodiljske sale, koje sada odgovaraju zahtevima najviših standarda u zdravstvu.

O vidnom  napretku  u opremljenosti i pružanju usluga pribojske bolnice, saradnjom  Ministarstva zdravlja, Zdravstvenog centra Užice, rukovodstva bolnice Priboj , lokalne samouprave i mnogih donatora i fondacija, govorili su direktori  Zdravstvenog centra Užice i direktor bolnice Priboj.

Direktor pribojske bolnice dr.Jasminko Toskić posebno je istakao zahvalnost direktoru Zdravstvenog centra Užice na saradnji i pomoći „ jer je imao maksimalno razumevanje za potrebe pribojske bolnice pri nedavno  sprovođenoj sistematizaciji, u kojoj je bolnica Priboj sačuvala sva radna mesta medicinskog osoblja“.

Prema najavama direktora Zdravstvenog centra Užice  Miloša Božovića, uvođenje informacionog sistema u zdravstvene institucije zlatiborskog okruga, biće završeno do kraja maja, dok se u ovom periodu sprovode nabavke softvera i obuka medicinskog osoblja koje će od početka juna biti u potpunosti umreženo u celoj Srbiji.

Goran Reković

Podeli