Društvo

Loši rezultati probnih testova

Nakon probnog završnog testa, koji tokom prošle nedelje sproveden u svim osnovnim školama u Srbiji, stigli su i rezultati. U novopazarskoj Osnovnoj školi Bratstvo kažu da nisu baš zadovoljni rezultatima, ali istovremenio ističu da je simulacija završnog testa veoma vazan segment pravog završnog ispita.

Prema rečima učenika osnovne škole Bratstvo probni test za upis u srednju školu i nije bio toliko težak, osim matematike koja tradicionalno predstavlja problem đacima.

Probni test samo pomaže đacima da vide koliko im potrebno još da se potrude da upišu željenu srednju školu. Pedagog osnovne škole Bratstva  Elmir Habibović  rekao je da rezultati i nisu toliko važni na ovom testu, koliko je bitno da se učenici oslobode straha  kako  bi ostvarili bolje rezultate   na pravom završnom testu.

“Mislim da đaci nisu dovoljno ozbiljno shvatili ovaj test, jer u principu je najavljeno da se ovaj test neće bodovati ocenom iz različitih predmeta pa su sa manje odgovornosti shvatili”, rekao je pedagog škole Brastva Elmir Habibović.

J.B

Podeli