Vesti

SDP Priboj organizovao tribinu „Pokreni posao“

U godini preduzetništva pribojski odbor Sandzačke demokratske partije, organizovao je tribinu „Pokreni posao“, na kojoj su gosti-predavači  Zoran Martinović direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije i Stevan Nikčević  državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, govorili o podsticajima Vlade za razvoj preduzetništva.

SDP Priboj je organizacijom izuzetno posećene tribine „Pokreni posao“, omogućio  pribojskim preduzetnicima  i onima koji planiraju  da pokrenu privatni biznis u ovoj godini, da se iz prve ruke od najkompetentnijih osoba iz ove oblasti informišu  o mogućnostima i načinima korišćenja poticajnih sredstava države i njenih fondova za razvoj preduzetništva.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Stevan Nikčević, koji je ujedno i član Upravnog odbora i komisije za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj Republike Srbije, predočio je kreditne linije Fonda za preduzetnike  i uslove za njihovo korišćenje.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Zoran Martinović, prezentovao je šest programa za započinjanje i proširenje biznisa koje služba nudi u ovoj godini.

Prema najavama Miralema Gogalića člana opštinskog veća Priboja, poticaj za  preduzetništvo u ovoj godini  će se nastaviti kroz sredstva lokalne samouprave, koja je  opredelila 20 miliona dinara za razvoj programa zapošljavanja , i saradnjom sa  resornim ministarstavima i  Nacionalnom službom za zapošljavanje Srbije.

Goran Reković

Podeli