Vesti

Đerlek: Bez zdravog građanina nemamo budućnost

“Mi u kampanji govorimo o dosadašnjim rezultatima i želimo da i dalje razvijamo Opštu bolnicu i primarnu zdrvstvenu zaštitu”, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Sandžačke narodne partije, Mirsad Đerlak, istakavši da je zdravstvo posebno važan segmet programa njegove stranke. On je podsetio na dosadašnje projekte ali i ideje razvoja zdravstva u narednom periodu.

Predsjednik Sandžačke narodne partije, Mirsad Đerlek, kaže da je u polsednje tri godine u zdravstvo investirano šest i po miliona evra i da je on u tom periodu bi na čelu Opšte bolnice. Kao najvažnije projekte  Đerlek je naveo Otvaranje očnog odjeljenja, genaralnu rekonstrukciju i adaptaciju prijemnih hiruških ambulanti, otvaranje Paliativnog centra, potpunu rekonstrukciju Ginekološko-akušerskog odjeljenja, ali je rekao da je posebno ponosan na kapitalni projekat izgradnje Dijakgnostičkog centra.  

Đelek je ukazo da je potreba za za novim odjeljenjima i unapređenjem zdrvstva uslovljena velikim brojem stanovnika u Novom Pazaru, i da će se u SNP narednom periodu borit da se poveća broj zaposlebnih zravstvenih radnika shodno broj građana.

A. Š.

Podeli