Vesti

Skat: Otvoreni smo za saradnju i ubuduće

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat danas je u Novom Pazaru. Njegova prva zvanična poseta ovom gradu počela je sastankom u Upravi grada. Gradonačelnik dr Meho Mahmutović sa svojim saradnicima upoznao je ambasadora sa aktuelnom političkom, ekonomskom i socijalnom situacijom. Na sastanku je bilo reči i o predstojećim izborima ali i o nastavku uspešne saradnje između grada Novog Pazara i Ambasade SAD.

 

U skladu sa politikom stvaranja prijatelja, predstavnici Gradske uprave dočekali su i novog ambasadora Sjedinjenih Amerikih Država Kajla Skata. Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je izrazio zadovoljstvo i dosadašnjom saradnjom sa američkom ambasadom, koja je, kako je istakao, preko USAID-ovih projekata značajno doprinela da se situacija u Novom Pazaru menja na bolje.

Ambasador SAD Kajl Skat je rekao da je ponosan na dosadašnje partnerstvo i istakao da će Ambasada Amerike i ubuduće biti orvorena za saradnju i nove projekte.

Kajl Skat je stupio na dužnost ambasador a SAD u Srbiji pre dva meseca, a ovo je njegova prva zvanična poseta Novom Pazaru.

S.Lj.

Podeli