Vesti

Ambasador Skat u poseti privrednicima i školi

Prilikom posete Novom Pazaru ambasador Sjedinjenih Američkihg Država Kajl Skat uverio se da su dobri diplomatski odnosi u predhodnom periodu dali konkretne rezultate. Zajedno sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem i predstavnicima Uprave grada, ambasador Skat je posetio kompaniju Denistar i postrojenje za ozonsku obradu teksasa u Novom Pazaru, za koje je, kroz USAID-ov Program održivog razvoja, obezbeđena donacija vredna preko 280 hiljada dolara, kao i Školu za dizajn tekstila i kože.

 

Američki ambassador je tokom ove posete iskazao veliko interesovanje za kompletan proizvodni postupak u kompaniji Denistar, i naročito za funkcionisanje postrojenja za obradu teksasa, koje je Američka agencija za međunarodnu saradnju USAID u decembru prošle godine donirala novopazarskom Udruženju proizvođača odeće od džinsa Prodenim.

Ovaj pogon, koji obezbeđuje plasma robe na ino tržište u skladu sa eko standardima, koristi šest lokalnih proizvođača džinsa, a jedan od njih je i Vlasnik firme Bros džins Mirsad Hadžimuratović. On ističe da su rezultati već vidljivi, ali da očekuje još bolji plasma robe ubuduće.

Rezultati dobrih diplomatskih odnosa vidljivi su u Školi za dizajn tekstila i kože, koja je jedna od retkih srednjih škola gde postoje uslovi i za dualno obrazovanje. Uz srdačan doček za goste je organizovana i modna revija, koja je, od ideje do realizacije delo samih učenika i njihovih nastavnika.

Radna poseta gradu mladih ali i gradu džinsa završena je u najbolje opremljenoj tekstilnoj školi u Srbiji. Ambasdor Skat je obećao da će ponovo doći i rado učestvovati u daljem progresu Novog Pazara.

S.Lj.

Podeli