Sport

Novopazarci jačaju bazu

Atletičari Novog Pazara počeli su trenažni ciklus na Zlatiboru, a sportski direktor tog kluba i selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković istakao je da je u prvom planu što bolja bazična priprema takmičara.

 

“Posle kroseva i sezone u dvorani, atletičari su došli do neke forme, koju je potrebno ‘razrušiti’ i vratiti se na bazični deo. Predstoji dosta rada na aerobiji, da bi od prvih nastupa na stazi polako krenuli sa anaerobnim treninzima i tempirali formu za najveća takmičenja”, rekao je Zuković.

Na Zlatiboru će do 5. maja boraviti atletičari Amela Terzić, Elzan Bibić, Teodora Simović i Haris Ajdarević, trener Rifat Ziljkić i fizioterapeut Emir Saitović.

“Imaćemo kraći prekid zbog učešća na mitinzima u Baru (1. maj) i Prijepolju (5. maj). Sredinom aprila na Zlatiboru će startovati i reprezentativne pripreme, tada će se našoj ekipi priključiti senior Muamer Hasanović i juniori Adem Ziljkić i Elvedina Zornić”, kazao je Zuković.

On je naveo da je Atletski klub Novi Pazar, 20. marta, pokrenuo projekat “Brzinom do zvezda” radi testiranja brzinskih sposobnosti učenika trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, kojim rukovode koordinator Ermin Ziljkić i mladi trener Nenad Radanović.

M. Minić

Podeli