Društvo

Preventiva posle poplava

Akcijom “Poplava je prošla-šta raditi sada?” Zavod za javno zdravlje nastavlja preventivni rad na otklanjanju posledica nedavne vanredne situacije u Novom Pazaru. Ekipe Zavoda danas i narednih dana deliće flajere sa odgovarajućim sadržajem u školama i vrtićima.

Zavod za javno zdravlje je tokom vanredne situacije u Novom Pazaru zbog poplava neprestano svojim ekipama bio na terenu. Praćene su sve okolnosti koje su mogle da se odraze na zdravlje stanovnika poplavljenih područja , kao i čitavog grada. U drugoj fazi, te aktivnosti odnosile su se na dezinfekciju i deratizaciju u saradnji sa Zavodom za ove namene iz Beograda. Sada kada su poplave skoro zaboravljene aktivnosti ne prestaju. Danas su ekipe ove ustanove krenule u obilazak škola i vrtića u kojima će razgovarati sa decom i nastavnicima i deliti propagandni material Akcije “Poplava je prošla-šta raditi sada?”.

Zavod za javno zdravlje nastaviće da opravdava svoju ulogu i postojanje kroz različite aktivnosti na zdravstvenom prosvećivanju i ubuduće, a akcenat će biti na eukaciji najmlađih naraštaja.

Podeli