Vesti

Da li ste na biračkom spisku?

U biračkim spiskovima u Novom Pazaru za lokalne i parlamentarne izbore upisano je oko 84 hiljade punoletnih građana. Svi oni svoje prisustvo na spiskovima mogu da provere na Sajtu ministarstva za državnuupravu i lokalnu samoupravu ili obraćanjem nadležnim gradskim službama.

Pravo glasa na narednim lokalnim i parlamentarnim izborima imaju građani koji su stariji od 18 godina ili će 18 godina imati zaključno sa 24.aprilom ove godine. U Novom Pazaru ta brojka je oko 84 hiljade sa malim razlikama kada su u pitanju lokalni ili parlamentarni izbori.

Građani koji hoće da provere da li se nalaze na biračkom spisku to mogu da učine  na sajtu Ministrastva za državnu upravu i lokalnu samoupravu klikom na odgovarajući link i unošenjem matičnog broja, odnosno obraćanjem nadležnoj gradskoj službi. Kako postupiti ako  niste na biračkom spisku?

Prema rečima Jusufa Melajca, vođe grupe za biračke spiskove , ovih dana ima puno posla na sređivanju spiskova i otklanjanju nedostataka po primedbama  sa kojima građani dolaze, ali to svakako treba učiniti na vreme a ne na dan izbora.

Podeli