Društvo

Dan sećanja u Raški

U Raški je danas, u Kasarni “Stefan Nemanja”, obeležen 24. mart – Dan sećanja na stradale u NATO agresiji pre sedamnaest godina. Obeležavanju ovog datuma prisustvovao je  načelnik Generalštaba  general Ljubiša Diković, delegacija Opštine Raška, članovi porodica i prijatelji poginulih, kao i brojna udruženja i organizacije.

 

Prošlo je 17 godina od NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru. Svake godine u Kasarni “Stefan Nemanja” u Raški obeležava se 24. mart u znak sećanja na poginule. Na spomen obeležje “Herojima 37. motorizovane brigade” danas je vence položila delegacija Vojske Srbije  na čelu sa načelnikom Generalštaba generalom Ljubišom Dikovićem , načelnikom štaba Komande 2. brigade Kopnene vojske , pukovnikom Muharemom Fazlićem i komandantom 21.pešadijskog bataljona majorom Nikolom Grkovićem. Vence su položili i predstvanici Opštine Raška, MUP-a i drugih organizacija i udruženja. Posebno dirljiv trenutak bio je kada su spomeniku pristupili čalanovi porodica i prijatelji poginulih. Obraćajući se prisutnima general Diković je podsetio na teške dane agresije.

Danas, kada je terorizam sve prisutniji i širi se po čitavom svetu osude i reakcije su drugačije nego pre 17 godina kada smo se mi borili protiv njega, istakao je general Diković.

Iz redova 37. motorizovane brigade živote je položilo 60 heroja. Brigada je odlikovana Ordenom Narodnog heroja. (D.J.)

Podeli